Lizzo skandaalin keskiössä – taustatanssijat syyttävät häirinnästä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poplaulaja Lizzo on joutunut skandaaliin ja naista syytetään hyväksikäytöstä. Kolme hänen entistä taustatanssijaansa on haastanut Lizzon oikeuteen. Entiset työntekijät väittävät joutuneensa häirinnän ja joutuneensa arvosteluvyöryn kohteeksi ulkonäkönsä vuoksi ollessaan kiertueella Lizzon kanssa.

Lizzo, oikealta nimeltään Melissa Viviane Jefferson, on tunnettu kehopositiivisuuden sanansaattajana. Hän on koko uransa ajan korostanut ystävällisyyden merkitystä ja puolustanut julkisesti syrjäytyneitä ihmisiä kaikilta elämänaloilta. Los Angelesin piirikunnan korkeimpaan oikeuteen jätetyssä siviilikanteessa, kantajat Arianna Davis, Crystal Williams ja Noelle Rodriguez väittävät, että Lizzo ja hänen tanssiryhmänsä johtaja Shirlene Quigley syyllistyivät muun muassa rasistiseen kohteluun, vammaisten syrjintään ja pahoinpitelyyn.

Tanssijat vaativat vahingonkorvauksia. Naiset muun muassa väittävät, että Lizzo vei heidät intiimiin esitykseen Amsterdamissa, jossa heidät pakotettiin syömään banaania esiintyjän emättimestä. Kanteen mukaan heidät pakotettiin tekemään 12 tunnin työpäiviä ja heitä syytettiin lukuisista asioista jatkuvasti, kuten alkoholin nauttimisesta työpaikalla. Lizzo esitti ainakin kerran halveksivan kommentin tanssijan painoon liittyen. Kuusi muuta työntekijää harkitsee nyt kanteeseen yhtymistä, CNN uutisoi.

Dokumenttielokuvantekijä Sophia Nahli Allison otti Twitterissä kantaa tapaukseen ja väittää, että Lizzo olisi hänen mukaansa myrkyllinen ihminen.

– En yleensä kommentoi mitään popkulttuuriin liittyvää, mutta vuonna 2019 matkustin vähän aikaa Lizzon kanssa ohjatakseni hänestä kertovaa dokumenttia. Lähdin pois noin kahden viikon jälkeen. Hän kohteli minua epäkunnioittavasti, Allison kertoi.

– Hän on narsistinen kiusaaja ja rakentanut brändinsä valheisiin perustuen. Olin innoissani voidessani tukea ja suojella tummaihoista naista dokumenttiprosessin aikana, mutta huomasin nopeasti hänen imagonsa ja teennäisen julkisivun, Allison jatkoi.

– Näin, kuinka ylimielinen, itsekeskeinen ja epäystävällinen hän on.