Ruotsalaisesta metsästä löydettiin toinen pyton viikon sisään – paikalliset ihmeissään

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsin Jönköpingissä on ihmetelty paikallsesta metsästä löytyneitä eksoottisia käärmeitä. Grännan taajamasta on löydetty viikon sisään peräti kaksi kuningaspytonia. Paikallisten huolena on, että vieraslajia lymyilee alueella enemmänkin.

Tuorein kuningaspytonlöytö tehtiin lauantaina. Maanomistaja Sam Hanéll kertoi Aftonbladetille menneensä tutkimaan asiaa Facebookissa levinneiden huhujen perusteella ja löytäneensä traktorireitiltä noin puolitoistametrisen käärmeen. Se oli paikoillaan, mutta hengissä.

Edellinen pyton oli löytynyt vain noin 100 metrin päästä muutamaa päivää aikaisemmin. Tuolloin sienestämässä ollut perhe löysi maastosta kuolleen kuningaspytonin. Vikka kuningaspytonit ovat myrkyttömiä, pelkää Hanéll metsässä olevan enemmänkin eksoottisia käärmeitä.

– Poliisin teoria on, että eläinten omistaja hylkäsi ne luontoon. Se on kammottava ajatus. En ymmärrä, minkälainen idiootti vapauttaa eksoottisia käärmeitä metsään, Hanéll avautui Aftonbladetille.

– Pelkään sekä sienestäjien, metsässä viihtyvien lasteni että hylättyjen eläinparkojen puolesta. Tämä ei tunnu turvalliselta, Hanéll jatkoi.