Erikoinen bugi pankissa – tyhjiltä tileiltä pystyi nostamaan suuria summia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pankkiautomaateilla kävi tiistaina 15. elokuuta kuhina eri puolilla Irlantia. Syynä oli Bank of Irelandin järjestelmään iskenyt erikoinen tekninen vika. Sen ansiosta ihmiset pystyivät nostamaan summia, joita heillä ei todellisuudessa ollut. Bank of Irelandin järjestelmässä ilmennyt vika mahdollisti rahan siirtämisen pankkisovelluksessa Revolut-kortille, vaikka tilillä ei olisi rahaa.

Siirretyt rahat oli puolestaan mahdollista nostaa käteisenä pankkiautomaatilta. Irlannin Independent-lehden mukaan osa asiakkaista kertoi voineensa nostaa jopa 1 000 euroa, vaikka pankin päivittäinen käteisnostoraja on 500 euroa.

Bank of Ireland on varoittanut, ettei ilmaista rahaa todellisuudessa ole olemassa. Pankin mukaan vian ansiosta nostetut summat tulevat näkymään tilillä velkasaldona, käytännössä luvattomana tilinylityksenä. Pankkiautomaateilla vieraili ihmisiä niin runsain määrin, että monissa kaupungeissa poliisit saapuivat jo vartioimaan jonoja. Bank of Ireland on pahoitellut asiakkailta tietojärjestelmässään ilmenneitä vikoja.