88-vuotias maastohiihtäjä rikkoi ennätyksen

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilainen urheilija on rikkonut kunnioitettavan ennätyksen. 88-vuotias Katsumi Saeki on nimetty Guinnessin ennätystenkirjan toimesta maailman vanhimmaksi maastohiihtäjäksi hänen osallistuttua maailmanmestaruuskilpailuun Itävallassa.

Saeki rikkoi maailman vanhimman naispuoleisen maastohiihtäjän ennätyksen jo edellisvuonna 87-vuotiaana. Tuolloin hän osallistui lajin Japanin-mestaruuskilpailuun. Tänä vuonna hän halusi kuitenkin rikkoa oman maailmanennätyksensä. Saeki oli tämänvuotisessa maailmanmestaruuskilpailussa ainoa osallistuja yli 85-vuotiaiden kategoriassa.

Hän kuitenkin hiihti viiden kilometrin matkan 26 minuutissa ja 18 sekunnissa, nopeampaa kuin yksikään nainen 81-85-vuotiaiden kategoriassa. Hiihtäjä aikoo osallistua ensi vuonna Suomessa Vuokatissa järjestettään Masters World Cupiin. Saekin tavoitteena on jälleen rikkoa hänen nimissään oleva ennätys.