Hämmentävä TikTok-trendi leviää – nyt nukutaan suu kiinni teipattuna

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nukkuminen ja riittävä unen määrä ovat tärkeitä asioita ihmisten hyvinvoinnin ja mielenterveyden kannalta. Sen vuoksi moni kiinnittääkin erityistä huomiota nukkumiseen ja etenkin siihen, että unenlaatu olisi yön aikana mahdollisimman hyvää.

TikTokissa on lähtenyt leviämään trendi, jossa nähdään miten nukkumiseen liittyvissä videoissa lähes jokainen suosittelee kokeilemaan suun teippaamista. Ihmiset teippaavat yön ajaksi suun kiinni taatakseen sen, että he hengittävät koko yön nenän kautta.

Suun teippaaminen kiinni ehkäisee myös kuorsaamista, joka tiedetysti heikentää unenlaatua. Hammashoidon asiantuntija, lääkäri Shereen Lim kommentoi People-sivustolle, että nenän kautta hengittäminen nukkumisen aikana tekee unesta rauhallisempaa ja levollisempaa.