Käärijälle haetaan nyt seuraajaa – kannattaa olla nopea

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisujen ylivoimaiseksi yleisön suosikiksi nousi tänä vuonna Suomea edustanut Käärijä. Nyt haussa on Käärijän seuraaja eli Suomen seuraava viisutoivo. Käynnissä on nimittäin Uuden Musiikin Kilpailun hakuvaihe.

UMK:n haku on avoinna kaikille musiikitenkijöille. Kilpailun kappale- ja artistivalinnoista vastaa aikaisempien kausien tavoin musiikin ammattilaisista koostuva raati, jonka puheenjohtajana on YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Haku käynnistyi 21. elokuuta ja päättyy torstaina 24. elokuuta, joten kiinnostuneiden kannattaa toimia nopeasti.

– UMK ei ole pelkästään isojen artistien tai levy-yhtiöiden kenttä vaan joka vuosi mukana on ollut hienoja indie- ja pienlevy-yhtiöiden artisteja. Pian nähdään, kuka on Suomen seuraava Erika Vikman, Blind Channel, BESS, KUUMAA tai Käärijä, Hakanen kertoo tiedotteessa.

Kilpailuun voi hakea UMK:n sivuilta löytyvällä kaavakkeella. Hakijoihin ollaan yhteydessä viimeistään lokakuun aikana. UMK-kilpailu huipentuu helmikuussa järjestettävään finaaliin, jossa selviää Suomen ensivuoden euroviisuedustaja.