Kyrö Distillery lanseerasi uuden ruisviskin – yhdistää suomalaista ja skotlantilaista perinnettä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Palkittu Kyrö Distillery julkaisi viikonloppuna Kyröfest 2023 -festivaalilla uuden viskin. Tislaamon uusi rukiinen viski kantaa nimeä Kyrö Peat Smoke. Siinä yhdistyvät kotimainen savustusperinne ja skotlantilainen turveviskiperinne.

Kyrö Peat Smoken tyäsjyväruismallasta savustetaan liperiläisessä riihessä 24 tuntia ennen tislaamista. Savustuksessa käytettävä turva on suomalaiselta turvesuolta kerättyä makean veden turvetta. Se muotoutuu omanlaisekseen ympäröistävästä luonnosta, ilmastosta ja kasvillisuudesta riippuen.

Kyrö Distilleryn mukaan suomalaisen ja skotlantilaisen turpeen antamien aromien ja makuvivahtteiden välillä on olosuhteista johtuen suuriakin eroja. Kyrö Peat Smoken savuisuutta kuvaillaan pehmeäksi, ja sen tuoksussa on suon, kypsien omenoiden ja hunajan aromeja. Mausta voi tiedotteen mukaan löytää ruismaltaan makeuden, sitrusta, lämmintä mausteisuutta, kosteaa savuistuutta ja mehiläisvahaa.

Kyrö Peat Smoke palkittiin jo ennen julkaisuaan vuoden 2023 IWSC-kilpailussa hopealla. Viskiä on saatavilla Suomessa Alkon tilausvalikoimassa, ravintoloissa ja laivoilla.