MTV: Joku terästi Postin työntekijöiden kahvia LSD:llä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Savonlinnassa sijaitsevassa Postin jakelukeskuksessa tapahtui heinäkuussa 2016 erikoinen välikohtaus. Joku oli lisännyt työntekijöiden taukotilassa tarjoiltuun kahviin psykedeeliä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Jakelukeskuksen työntekijät olivat alkaneet saada päivän aikana odottamattomia oireita. Itä-Suomen poliisilaitoksen asiakirjojen mukaan he kuvailivat tunteneensa muun muassa pahoinvointia, raajojen toimimattomuutta, kramppeja, tasapainovaikeuksia ja epätodellista oloa. Viisi työntekijää toimitettiin verikokeisiin Savonlinnan keskussairaalaan.

Poliisin epäilykset alkoivat kohdistua taukotilassa tarjoituun kahviin, jota kaikki oireita saaneet olivat samana päivänä. Poliisin tutkimusten ja verikokeiden perusteella kävi ilmi, että kahvi sisäksi LSD:tä. Uhrien verestä löytynyttä määrää kuvailtiin normikäyttäjän pitoisuudeksi.

LSD aiheuttaa käyttäjälle tajunnantilan muutoksia. Seurauksena voi olla etenkin isommissa annoksissa aistiharhoja. LSD on määritelty Suomessa laittomaks huumausaineeksi. Poliisi tutki tapausta huumausainerikoksena ja pahoinpitelynä. Epäiltyä ei kuitenkaan koskaan löytynyt, ja rikos on sittemmin vanhentunut.