Pirkka-banaanit uudistuivat – kompostointi helpottuu

Koti & Asuminen Ruoka · Tim Isokivi

Pirkan banaaneihin on tullut uudistus, joka helpottaa niiden kuorien kompostointia. Sekä Pirkka-banaaneissa että Pirkka Reilun kaupan luomibanaaneissa on nykyään tarrat, jotka voi heittää biojätteeseen kuoren mukana.

– Saamme säännöllisin väliajoin kuluttajapalautetta siitä, miten ärsyttävää on poistaa tarra hedelmästä ennen kuorien laittamista kompostiin. Haluamme helpottaa kuluttajien arkea ja kannustaa kierrättämään, kertoo osto- ja myyntipäällikkö Nanette Kerttunen Keskon tiedotteessa.

Uusilla tarroilla varustetut banaanit saapuivat kauppoihin jo kesäkuussa. Tarrat on valmistettu kotikompostoriin soveltuvasta sertifioidusta materiaalista, ja ne ovat EU-standardin mukaisia. Myös tarrojen kokonaismäärää on vähennetty.

– Hedelmille on määritelty tarkat laatuvaatimukset muun muassa koon, värityksen ja sokeripitoisuuden osalta. Tämän takia pidämme tärkeänä, että Pirkka-hedelmät ovat tunnistettavissa myös kaupassa, missä ne myydään usein isoista keoista ilman tukkulaatikkoa. Tarra ja sen liima ovat molemmat elintarvikekelpoisia, Kerttunen kertoo.