Popeda palkittiin Pirkanmaan palkinnolla: ”Kaveri ei kahta vuotta laula”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauantaina vuosikymmeniä kestäneen menestyksekkään uransa päättävä Popeda palkittiin Pirkanmaan palkinnolla Tampereella tänään järjestetyssä Pirkan päivän juhlaseminaarissa. Tunnustus jaetaan vuosittain Pirkanmaan maakunnan eteen tehdystä merkittävästä työstä.

Yhtyeen valintaa Pirkanmaan palkinnon saajaksi perusteltiin muun muassa sillä, että yhtye on muodostunut suomalaiseksi kulttuuri-ilmiöksi ja manserockin ikoniksi. Yhtyeen ikivihreä hitti Pitkä kuuma kesä on äänestetty useasti kaikkien aikojen parhaaksi manserockin kappaleeksi. Yhtye on myynyt urallaan huimat 800 000 levyä.

Kuva: Stara
Pate Mustajärvi Tammerfesteillä 2023. Kuva: Stara

Tampereen Ratinassa huomiseen jäähyväiskeikkaan valmistautuvan yhtyeen palkintoa saapui vastaanottamaan yhtyeen keulahahmo Pate Mustajärvi, joka muisteli uransa alkuaikoja ja kertoi jonkun kommentoineet, ettei Mustajärven ääni kestä kahta vuotta. Varsinainen palkinto oli kuvataiteilija Markku Salon Valkohäntä-veistos.

Kiitospuheen yhteydessä Mustajärveä pyydettiin esittämään Pitkä kuuma kesä, mutta hän kuittasi pyynnön toteamalla, että esittää kappaleen huomenna.

Popeda Tammerfesteillä 2019, Kuva: Jussi Eerola Photography

Pirkanmaan palkinto myönnetään yhteisölle, yritykselle tai yksittäiselle henkilölle maakunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt maakunnan tunnettuutta, identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä.