Instagramin toivottu uudistus muuttaa videoiden julkaisua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramissa saatetaan nähdä tulevaisuudessa huomattavasti nykyisiä pidempiä Reels-videoita eli keloja. Metan omistamassa sovelluksessa kokeillaan uudistusta, joka mahdollistaisi jopa 10 minuutin pituisten kelajulkaisujen jakamisen. Nykyään yhden kelan maksimipituus on kolme minuuttia.

Pitkiä kelajulkaisuja testataan parhaillaan Techcrunch-sivuston mukaan yhtiön sisäisesti. Tavalliset käyttäjät eivät siis ainakaan toistaiseksi pääse jakamaan 10-minuuttisia videoita. Mikäli kokeilu on onnistunut, saatetaan palvelussa kuitenkin nähdä tulevaisuudessa pidempiä keloja.

Reels-ominaisuus ilmestyi Instagramiin muutama vuosi takaperin. Se muistuttaa idealtaan läheisesti suosittua TikTok-sovellusta. TikTok on vuosien varrella pidentänyt jaettavan videosisällön maksimipituutta, ja Instagram on luonnollisesti seurannut perässä.