Fysioterapeutti: Kiire ja paikallaanolo myrkkyä toimistotyöntekijän selälle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Terveystalon fysioterapeutti Jouni Peltola kertoo kolme tärkeintä neuvoa, joilla voit vaikuttaa arjessa selän hyvinvointiin. Hän on erityisen huolissaan toimistotyöntekijän selän hyvinvoinnista. Peltolan mukaan paikallaanolo ja kiire koettelevat toimistotyötä tekevän selkää eniten.

– Töihin palatessa selkävaivoja saattavat pahentaa staattinen paikallaanolo ja kiire. Kun olo on hektinen, tauot ja kaikki muu unohtuvat, Terveystalon fysioterapeutti Jouni Peltola kuvaa.

Selkäkivun perusohje on pysyä liikkeellä. Tämä pätee yhdeksään selkävaivaan kymmenestä. Työ itsessään harvemmin sairastuttaa ketään. Peltolan kolme vinkkiä selkäkipujen ehkäisemiseen ja selättämiseen ovat yksinkertaisia. Hän suosittelee taukojumppaa, rentoutumista ja oikeanlaista liikuntaa, kuten pilatesta tai joogaa.

– Selälle tekisi hyvää, että toimistopäivän aikana olisi lupa jumpata, heilua ja taivutella. Kaikenlaisesta heilumisesta saisi tulla uusi normaali samaan tapaan kuin hedelmät ovat palavereissa korvanneet palaveripullat.