Valtionrajarikosta epäillään Tohmajärvellä – henkilö yritti Venäjältä Suomeen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii yhden henkilön epäiltyä luvatonta rajanylitystä Venäjältä Suomeen Tohmajärven alueella. Kyseessä on vuonna 2023 ensimmäinen luvattomasti maastorajan yli tullut henkilö Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella.

– Pohjois-Karjalan rajavartiosto otti kiinni 29. elokuuta iltapäivällä yhden henkilön, jonka epäillään tulleen luvatta maastorajan yli Venäjältä Suomeen. Rajavartioston partiot ottivat henkilön kiinni rajan välittömästä läheisyydestä. Henkilö on hakenut Suomesta turvapaikkaa, Rajavartiolaitos tiedottaa.

Rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan epäillystä valtionrajarikoksesta. Tapahtumaan liittyen Pohjois-Karjalan alueen rajavaltuutettu on ollut yhteydessä Venäjän Suojärven alueen rajavaltuutettuun.