Autoliitto muistuttaa: Tulvivilla teillä ajaminen voi tulla kalliiksi

Autot · Tim Isokivi

Loppukesän ja alkusyksyn mukanaan tuomat rankkasateet voivat aiheuttaa teiden ja katujen tulvimista. Autoliitto on varoittanut vesilammikkoihin ajamisen voivan aiheuttaa  kalliitakin vahinkoja.

Autoliiton tiedotteen mukaan kovat sateet koettelevat viemäriverkoston välityskykyä. Esimerkiksi siltojen alle, tunneleihin ja muihin notkopaikkoihin voi kerääntyä jopa kymmenien senttien edestä vettä.

– Veteen ei pidä koskaan ajaa siten, että vettä pääsee moottoritilaan, jossa on paljon herkkiä tunnistimia, laturi ja sähköjärjestelmän liittimiä. Vesi voi kulkeutua imuilman mukana sisälle moottoriin ja aiheuttaa kalliin moottorivaurion, Autoliitosta kerrotaan.

Autolla ei pitäisi ajaa paikkaan, jossa veden pinta pääsee koskemattamaan auton pohjaa. Autoliiton mukaan on hyvä myös huomioida, että esimerkiksi vastaantulevat tai edellä ajava saattaa nostaa pintaa hetkittäin korkeammalle. Jos veden syvyys arveluttaa, on parempi kääntyä takaisin turhan riskinoton sijaan.

– Ennen matalaankin veteen ajoa vauhtia pitää joka tapauksessa hiljentää huomattavasti. Monelle voi tulla yllätyksenä, että pääsääntöisesti veteen ajosta aiheutuva tekninen vika ei kuulu vakuutusten piiriin, Autoliitosta varoitetaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.