Kaikkien aikojen cheesesteak-leivällä pituutta 220 metriä

Ruoka · Tim Isokivi

Philly cheesesteak on Yhdysvaltojen Philadelphiassa alun perin kehitelty voileipä, joka on löytänyt tiensä myös suomalaisten lautasille. Leivän väliin tulee ohueksi leikattua lihaa ja sulatettua juustoa.

Nyt Yhdysvalloissa on valmistettu kaikkien aikojen Philly cheesesteak -leipä. Idahon Lewinstonissa toimivan Main Street Grillin järjestämässä tempauksessa valmistettiin jopa 220 metrin pituinen leipä. Lopputuloksesta tuli vielä lähes 10 metriä pidempi, kuin tavoitteena oli.

Main Street Grillin luomus rikkoi ainakin epävirallisesti maailmanennätyksen. Ravintola on hakenut ennätykselle Guinnessin ennätystenkirjan vahvistusta. Ennätystenkirjan mukaan maailman pisimmän Philly cheesesteakin virallinen ennätys kuuluu tällä hetkellä Steak Thyme Bar 6 Grillin 198 metrin pituiselle voileivälle.

Jättimäinen leipä paloiteltiin noin 15 sentin pituisiin paloihin. Niitä myytiin asiakkaille 10 dollarin hintaan. Tempauksella kerättiin rahaa paikalliselle nuorisotyölle.