Ivana Helsinki täyttää 25 vuotta – juhlii näytöksellään Pariisin muotiviikoilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisen vaatesuunnittelija Paola Suhosen muotitalo Ivana Helsinki on ensimmäinen pohjoismainen muotialan brandi, joka hyväksyttiin Pariisin muotiviikkojen päänäytöskalenteriin. Näytös oli vuonna 2007. Nyt Ivana Helsinki täyttää 25 vuotta ja astuu jälleen Pariisin muotiviikkojen catwalkille.

Pariisin muotiviikot ovat maailman arvostetuin ja tärkein muotitapahtuma, joka kerää alan eliitin kaupunkiin. Tapahtumaa vietetään tänä syksynä 25. syyskuuta alkaen aina 3. lokakuuta saakka. Viimeksi Ivana Helsingin asuja esiteltiin Pariisin Haute Couture -muotiviikkojen aikana omassa näytöksessä vuonna 2018.

– Paluu Pariisiin tuntui itsestään selvältä, miettiessäni juhlavuoden näytöslokaatiota. Olemme järjestäneet vuosien saatossa lukuisia näytöksiä New Yorkissa, Kööpenhaminassa ja Tokiossa, mutta Pariisi oli meille se ensimmäinen, kansainvälisen läpimurron paikka. Minulla liittyy kaupunkiin paljon nostalgisia ja rakkaita muistoja, luonnehtii Ivana Helsingin taiteellinen johtaja Paola Suhonen syitä näytöspaikan valinnalle.

Näytös pidetään Pariisin muotiviikkojen avajaispäivänä hylätyssä pankkirakennuksessa Pariisin keskustassa. Näytös on kokonaisvaltainen taidespektaakkeli, joka toteutetaan rakennuksen neljässä eri kerroksessa. Ivana Helsinki on viime vuosina laajentunut yhä enemmän monimuotoisen taiteen tekemisen suuntaan ja esillä onkin musiikkia, elokuvaa, valokuvataidetta ja toki muotia.

Näytöksen livemusiikista vastaa new yorkilainen Lee Ranaldo, joka on tullut tunnetuksi legendaarisen Sonic Youth yhtyeen perustajana ja jäsenenä. Illan elämyksiä ovat myös Paolan elokuvalliset projisoinnit, Kouvolan lakritsin lakubaari sekä valokuvavedosgalleria Kolilta.