Liikennesäännöt koskevat myös raitiovaunuja – kuskille kovat sakot Helsingissä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Raitivaunuja ja niiden kuljettajia koskevat samat liikennesäännöt kuin muitakin teillä liikkuvia. Näin muistuttaa Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein sosiaalisessa mediassa.

Ylikomisario Pastersteinin X-palvelussa eli entisessä Twitterissä jakamalla videolla raitiovaunun kuljettaja rikkoo liikennesääntöjä suojatiellä. Hän ei nimttäin anna esteetöntä kulkua tietä ylittävälle jalankulkijalle.

Raitiovaunun kuljettajalle päiväsakkoja tuonut teko tallentui moottoripyöräpoliisin kameran videoksi Helsinginkadulla. Katso video tästä linkistä.

– Raitiovaunuilla samat suojatiesäännöt kuin autoilla. Raportti kentältä: Ratikkakuski ei antanut esteetöntä kulkua jalankulkijalle. 12 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Pasterstein kirjoitti videon yhteydessä.