Yli miljoonalle maksettiin veronpalautukset maanantaina – palautuksia yhteensä 1,1 miljardia euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yli miljoonalle suomalaiselle maksettiin maanantaina 5. syyskuuta veronpalautuksia. Syyskuussa maksettava veronpalautuspotti on euromääräisesti tämän vuoden suurin. Palautuksia maksetaan yhteensä 1,1 miljardin euron edestä.

Yhteensä veronpalautuksia saa syyskuussa noin 1,2 miljoonaa Verohallinnon asiakasta. Jos rahoja ei näkynyt tilillä heti aamusta, ei kannata huolestua. Niitä nimittäin maksetaan asiakkaille päivän kuluessa.

– Palautuksia kannattaa odottaa rauhassa ja tarkistaa tilanne iltapäivällä. Jos veronpalautuksia ei iltaan mennessä ole tullut, on mahdollista, että palautusten maksupäivä on siirtynyt eteenpäin tai että tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.

Syyskuussa palautuksia saavista noin 5 000 asiakasta ei ollut ilmoittanut syyskuun alkuun mennessä tilinumeroaan Verohallinnolle. Maksupäivä voi myäs siirtyä esimerkiksi jos asiakas tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytetttyä veroilmoitusta tai Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja muualta. Veronpalauksia saatetaan myös käyttää verojen maksuksi tai se voi tulla ulosmitatuksi.