Irwin Goodmanin elämäkerta: ”Hän oli toisenlainen kuin legendat ovat antaneet ymmärtää”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaisten kuuluisuuksien, Vesa-Matti Loirin, Spede Pasasen, Simo Salmisen ja Mikko Alatalon elämäkerrat laatinut kirjailija Tuomas Marjamäki on kirjoittanut nyt Irwin Goodmanin, eli Antti Hammarbergin elämäkerran. Teos ilmestyy 14. syyskuuta.

Yhdet vielä, Irwin – Antti Hammarberg 1943–1991 -teoksessa paljastetaan, kuka laulaja oikeastaan oli. Läpi elämän kestäneet ongelmat ja yhteiskuntavastaisuus kumpusivat rikkonaisesta lapsuudenperheestä, viinasta sekä kovapäisyydestä. Elämäkerta paljastaa ensi kertaa totuuden Antin lapsuudesta – sieltä, mistä Irwinin kapina kumpusi. Suosikkilaulajan elämä oli toisenlaista kuin legendat ovat antaneet ymmärtää.

Antin leski Riitta Hammarberg valottaa kirjassa, miten tapasi miehensä, millainen hän oli kotona ja miten keikkaelämän ongelmat varjostivat perheen elämää. Samoin kansantaiteilijasta kertovat monet muut sukulaiset, ystävät ja työtoverit. Runsaasti kuvitetussa kirjassa on paljon ennen julkaisemattomia kuvia Antin lapsuudesta viimeisiin hetkiin asti.