Vaarallisen vangin etsintä jatkuu – kiipesi aiemmin seinää pitkin katolle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ainakin 400 poliisia on pestattu ottamaan kiinni vankilasta paenneen Danelo Cavalcanten Yhdysvaltojen Pennsylvaniassa. Kerroimme aiemmin, kuinka Cavalcante kiipesi vankilan piha-alueelta karkuun seiniä apuna käyttäen parkour-tyyliin. Karkurista on tehty lukuisia havaintoja.

Henkirikoksesta tuomittu 34-vuotias vanki pakeni vartijoiden silmien alla elokuun viimeisenä päivänä. Cavalcante tuomittiin äskettäin elinkautiseen vankeuteen entisen tyttöystävänsä murhasta. Hän odotti siirtoa osavaltion laitokseen, mutta onnistui pakenemaan Chesterin piirikunnan vankilasta. Pakovideo leviää viraalina netissä.

Vartija, joka ei nähnyt tai raportoinut tappajan pakenemista, erotettiin myöhemmin. Hänen osallisuuttaan pakoon tutkitaan. Cavalcantesta on tehty yli kymmenen havaintoa paon jälkeen, mutta viranomaiset eivät ole onnistuneet ottamaan häntä kiinni. Hän muun muassa ikuistui riistakameraan Longwood Gardensin ulkoilualueella. Hän on ajanut kasvokarvoituksensa pois. Pennsylvanian poliisi kuvaili Cavalcantea erittäin vaaralliseksi.