Smash Mouth -yhtyeen laulaja Steve Harwell on kuollut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

All Star -jättihitistään parhaiten tunnetun amerikkalaisyhtye Smash Mouthin alkuperäinen laulaja Steve Harwell on kuollut. Laulaja oli menehtyessään 56-vuotias. Hän vietti viimeiset päivänsä saattohoidossa.

Steve Harwell kuoli managerinsa Robert Hayesin mukaan rauhassa kotonaan ystäviensä ja läheistensä ympäröimänä. Tarkkaa kuolinsyytä ei paljastettu, mutta manageri paljasti aikaisemmin tällä viikolla laulajan kärsineen maksan vajaatoiminnasta. Alkoholismia vuosikausien ajan sairastanut Harwell oli ennen saattohoitoa sairaalassa terveysongelmien vuoksi.

– Steve Harwell oli aito amerikkalainen. Hän oli elämää suurempi hahmo, joka syöksyi taivaalle kuin roomalainen kynttilä, Hayes kuvaili tiedotteessa CNN:n mukaan.

Harwell oli yksi vuonna 1994 alkunsa saaneen Smash Mouthin perustajajäsenistä. Shrek-elokuvissakin soineen All Starin lisäksi yhtye tunnetaan muun muassa Walkin’ on the Sun -hiteistään ja Monkees-coverista I’m a Believer. All Star poiki yhtyeelle myös parhaan popkappaleen Grammy-ehdokkuuden.

Harwell herätti huolta vuonna 2021 käyttäydyttyään sekavasti lavalla Smash Mouthin keikalla, ja pian välikohtauksen jälkeen hän ilmoitti jättävänsä yhtyeen. Harwellin paljastettiin tuolloin kärsivän muun muassa sydänongelmista ja ja alkoholin suurkulutukseen liittyvästä muistisairaudesta. Yhtyeen uudeksi laulajaksi pestattiin Zach Goode.