Kauan kadoksissa ollut Star Wars -alus huutokaupataan – lähtöhinta 400 000 dollaria

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -faneille on tarjolla harvinaista herkkua, ainakin jos rahaa löytyy. Yhdysvaltalainen huutokauppakamari on asettamassa myyntiin vuonna 1977 ilmestyneen Star Wars Episodi 4: Uusi toivo -elokuvan kuvaukissa käytetyn pienoismallin.

Heritange Auctions huutokauppaa X-Wing -pienoismallin, jota käytettiin elokuvan kuuluisan lopputaistelun tekemisessä. Huutokauppakamari kuvailee pienoismallia yhdeksi tärkeimmistä koskaan myyntiin päätyneistä Star Wars -keräilyesineistä. Lähtöhinta on 400 000 dollaria eli noin 370 000 euroa.

Pienoismalli oli osa edesmenneen Oscar-ehdokkaana olleen pienoismallivalmistaja Greg Jeinin kokoelmaa. Aluksen löysivät erikoistehosteasiantuntijat, jotka auttoivat Jeinin perhettä tämän kokoelmien läpikäymisessä. Pienoismallia ei ole muokattu tai asetettu julkisesti näytille sen jälkeen, kun se päätyi maailmalle ILM-erikoistehosteyhtiön varastosta.

Pienoismalli on Hollywood Reporter -lehden mukaan yksi neljästä aluksesta, jotka valmistettiin lähikuvia varten. Se on varustettu muun muassa avautuvilla siivillä. Elokuvaa varten luotiin myös lukuisia yksinkertaisempia pienoismalleja räjähdyskohtauksia varten.