Maailman matalin auto on hervoton näky – kuin uponnut maan sisään

Autot · Tim Isokivi

Autojen muokaamiseen erikoistunut italialaisryhmä Carmagheddon on erikoistunut tavanomaisesta poikkeaviin kulkuneuvoihin. Ryhmän tuore luomus on taatusti yksi heidän hämmentävimmistään. Auto näyttää siltä, kuin se olisi uponnut tiehen.

Carmagheddonin tavoitteena oli luoda maailman matalin laillisen ajoneuvon kriteerit täyttävä auto. Käytännössä kyse on Fiat Pandasta, joka on halkaistu kahtia. Sen sisuksista löytyy alkuperäisen moottorin sijaan mikroauton runko, renkaat ja laitteisto.

Auto on niin matala, että kuljettajan täytyy maata ohjaamossa vatsallaan. Erikoista lopputulosta esitellään Carmagheddonin Instagram-tilillä jaetuilla videoilla, valmistusprosessia puolestaan Youtubessa julkaistulla pidemmällä italiankielisellä videolla.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.