Kolaripaikkaa Helsingissä kuvanneelle sakot: ”Kun ajat, aja, älä kuvaa”

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Onnettomuuspaikoilla kuvaaminen herättää aika ajoin keskustelua. Kolaripaikkaa kuvannut autoilija sai elokuussa jopa sakkorangaistuksen teostaan Helsingissä. Asiasta kertoi Helsingin liikennevalvontatoimintoa johtava ylikomisari Dennis Pasterstein X-somepalvelussa.

Pastersteinin mukaan onnettomuuspaikalle osunut kuljettaja oli ajamisen sijaan kuvannut kolaripaikkaa ja potilasta. Tiellä oli pelastuslaitoksen työntekijöitä, ruuhkaa ja suojatie. Kuljettaja sai 12 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Kun ajat, aja, älä kuvaa!, Pasterstein kirjoitti.

Onnettomuuspaikoilla tapahtuva kuvaaminen herätti keskustelua myös viime heinäkuussa. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensihoitopalvelu muistutti tiedotteessaan henkilön voivan syyllistyä rikokseen, jos hän ei auta vaarassa olevaa ihmistä. Taustalla oli kahden nuoren hengen vienyt kuolonkolari, josta oli levinnyt heti onnettomuuden jälkeen kuvattua videomateriaalia.