Revontulien todennäköisyys suuri tänä viikonloppuna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viikonloppuna kannattaa tähystellä yötaivaalle, ainakin mikäli sää sattuu olemaan selkeä. Ilmatieteen laitoksen mukaan revontulien todennäköisyys on nimittäin koholla erityisesti lauanataina.

Revontulia on jo nähty kuluvalla viikolla eteläistä Suomea myöten. Päivystävä meteorologi Jani Parviainen kertoi STT:lle aurinkotuulen jatkuvan viikonloppuna suhteellisen aktiivisena. Näkyvyyttä voi tosin haitata osassa maata pilvinen sää.

– Sunnuntaina aamuyöllä olisi todennäköisin aika revontulille, mutta aika sateiselta ja pilviseltä näyttää. Mutta maan etelä- ja itäosassa voisi jotain nähdä, Parviainen kertoi STT:lle.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Maa on aurinkotuulen nopean virtauksen vaikutusalueessa. Maahan ennustetaan osuvan lauantain tai sunnuntain puolella torstaina Auringosta matkaan lähtenyt massapurkaus. Sen myötä revontulten todennäköisyys kohoaa muuallakin kuin Lapissa, jossa ilmiö on yleinen rauhallisenkin avaruussään aikana.