98-vuotias on maailman vanhin kilpamoottoripyöräilijä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusiseelantilainen Leslie Harris osoittaa, ettei ikä ole välttämättä este vauhdikkaalle harrastukselle. Hänet on nimetty 98-vuotiaana maailman vanhimmaksi kilpamoottoripyöräilijäksi.

Leslie Harris osallistui Aucklandissa järjestettiin Pukekohe Classic Motorcycle Festival -tapahtumassa järjestettyyn kilpa-ajoon. Hän oli täyttänyt 98 vuotta vain kolme vikkoa aikaisemmin. Kilpailuun osallistuivat myös Harrisin 64-vuotias poika Rod ja 21-vuotias lapsenlapsi Olivia.

Kolmikko osallistui tasanopeusajoon, jossa kilpailijat pyrkivät säilyttämään annetun keskinopeuden. Harris saavutti kilpailussa kärkisijan 93-vuotiaana vuonna 2019. Hän ei kuitenkaan kyennyt osallistumaan kisoihin muutamaan vuoteen vammojen ja koronapandemian vuoksi.

Tänä vuonna neljänneksi sijoittunut Harris nimettiin maailman vanhimmaksi kilpamoottoripyöräilijäksi Guinnessin ennätystenkirjan toimesta. Hän aikoo jatkaa kilpailuihin osallistumista tämän ja ensi vuoden aikana.