Poliisipartio otti kiinni jättimäisen pytonin – kuva leviää viraalina

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Valtavat kuristajakäärmeet ovat Iso-Britanniassa harvinainen näky terraarioiden ja eläintarhojen ulkopuolella. Taannoin Länsi-Midlandsin poliisilaitos sai kuitenkin yllättävän tehtävän liikenteessä luikerrelleen käärmeen vuoksi.

Poliisi sai yön pikkutunteina 5. syyskuuta hälytyksen, jonka mukaan West Bromwichissä sijaitsevalla kadulla oli nähty 3,6 metriä pitkä burmanpyton. Kyse ei suinkaan ollut pilapuhelusta. Vastaavat tehtävät kuuluisivat tyypillisesti eläinsuojeluyhdistys RSPCA:lle, mutta hälytyksen ajankohdan vuoksi se ohjattiin poliisille.

Tilanteen erikoisuudesta huolimatta poliisit onnistuivat siirtämään käärmeen turvallisesti pois tieltä. Operaatiosta otettu kuva jaettiin poliisilaitoksen Instagram-tilillä.

– Pystyimme pelastamaan käärmeen turvallisesti ja kantamaan sen autoomme ilman turhan monia kommelluksia. Käärme toimitettiin läheiselle eläinlääkäriasemalle yöksi, julkaisussa kerrottiin.