IL: Helsingin yliopistolla mielenosoitus – ryhmä kertoo vallanneensa päärakennuksen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa toimiva eduskunta on maamme lainsäädäntövaltaa ja budjettivaltaa käyttävä elin, mikä on valittu demokraattisesti kansanäänestyksellä. Suomen pääministeri Petteri Orpon kokoama hallitus kokoontuu parhaillaan budjettiriiheen, jossa päätetään valtion taloudenpidosta. Ennusmerkit ovat saaneet vastustajat liikkeelle.

Iltalehden mukaan Helsingin yliopiston opiskelijoista koostuva ryhmä on vallannut Helsingin yliopiston päärakennuksen ja levittäneet yhteisöpalveluissa hallitusta vastustavaa sanomaa. He ovat ripustaneet erilaisia kylttejä, joissa vastutetaan maamme hallitusta ja etenkin budjettiriihen suunnitelmia. Valtaus kestää opiskelijoiden mukaan yhtä kauan kuin budjettiriihi.

– Vaadimme, että yliopisto ottaa kantaa ja puolustaa opiskelijoiden mahdollisuutta keskittyä opiskeluun ilman huolta toimeentulosta ja riippumatta kansalaisuudesta. Lisäksi vaadimme välitöntä reagointia rasistiseen maahanmuuttopolitiikkaa, joka kurjistaa kansainvälisten opiskelijoiden asemaa entisestään, ryhmä tiedottaa Iltalehden mukaan.