Lapsiperhe myi talonsa ja kiersi vuoden Eurooppaa asuntoautolla

Matkailu · Terhi Piiroinen

Brittiläinen perhe vaihtoi kotinsa tien päällä kulkevaan elämään heinäkuussa 2022, eivätkä he ole katuneet päätöstä päivääkään. Perhe on vieraillut viime joulun tienoilla myös Suomessa. Vanhempien mukaan heidän lapsensa oppivat enemmän maailmasta omin silmin näkemällä kuin koulun penkillä istumalla.

Carl ja Ruth Jackson myivät reilusti yli puoli miljoonaa euroa maksaneen talonsa viime vuonna. Sen jälkeen he ottivat kolme lastaan pois koulusta, ostivat asuntoauton ja aloittivat lasten arvokkaimman kokemuksen kerryttämisen asuntoautossa asuen ja matkustaen.

Pariskunta kertoi kamppailleensa ahdistavien tuntemuksien kanssa koronasulkujen ajan ja he päättivät, että kun rajoitukset jossain vaiheessa poistuvat, he ottavat elämästään kaiken irti mitä saavat. Nyt he ovat vierailleet 28 eri maassa. Perhe ajoi ensin Ranskan läpi Pohjoismaihin. He viettivät joulun Lapissa ja uudenvuoden Helsingissä.

Perhe meni koko matkan ajan sinne minne nenä vei ilman tarkkoja suunnitelmia Välimeren maita myöten. Välillä he piipahtivat myös Australiassa, Balilla ja Intiassa. Lapset suorittivat tarvittavan oppimäärän peruskoulusta etätenttien avulla ja vanhempien opetuksella. Perhe palasi Englantiin elokuussa 2023, juuri ennen kuin vanhin tytär aloitti lukion, Manchester Evening News uutisoi. He ovat äärimmäisen onnellisia siitä, että uskalsivat tehdä rohkean irtioton ja kannustavat myös muita kokeilemaan elämää mukavuusalueen ulkopuolella.