Lasten hupparissa vaarallinen yksityiskohta – poista tämä osa tai palauta tuote

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa myynnissä olleesta lastenvaatteesta on löytynyt vaarallinen yksityiskohta. Kukuti Oy:n Gray Label -hupparin nyöri voi aiheuttaa tukehtumisvaaran. Asiasta tiedotti Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes Vaarallisettuotteet-sivustollaan.

Tukesin mukaan hupparissa on hupun ja pääntien alueella kiristysnuori, johon lapsi saattaa tukehtua. Varoitus koskee sekä ruskeaa Autumn-mallia että harmaata Melange grey -mallia.

Yritys on pyytänyt tuotteen käyttäjiä poistamaan hupparista kiristysnyörin vaaran ehkäisemiseksi. Vaihtoethoisesti tuotteen voi palauttaa. Kukuti Oy:n on kerrottu lopettaneen oma-aloitteisesti tuotteen myynnin ja ryhtyneen toimenpiteisiin, joilla käytössä olevat tuotteet saadaan kerättyä takaisin.