Kirpputorilöytö paljastui aarteeksi – huutokaupattiin nyt 190 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirpputoreilla voi törmätä hyvällä tuurilla todellisiin aarteisiin. Yhdysvalloissa huutokaupattiin taannoin 191 000 dollarin eli noin 180 000 euron hintaan taulu, joka oli myyty kirpputorilla pikkurahalla.

New Hampshiren osavaltiossa asuva nainen oli ostanut taulun kirpputorilta neljällä dollarilla. Taulu roikkui jonkin aikaa naisen kodin seinällä, kunnes hän säilöi sen komeroon. Todellinen arvo selvisi omistajalle hänen jaettua kuvan maalauksesta Facebookissa.

Taideasiantuntijat totesivat maalauksen olevan taiteilija N.C. Wyethin kauan kadoksissa ollut työ. Omistaja päätti asettaa Ramona-nimisen maalauksen huutokaupattavaksi. Korkein hintatarjous oli 150 000 dollaria, mutta lopullinen myyntihinta nousi kauppaan liittyvien kulujen vuoksi.

N.C. Wyethin maalaus oli yksi neljästä työstä, jotka hän loi Helen Hunt Jacksonin Ramona-romaanin vuonna 1939 ilmestynyttä painosta varten. Bonhams-huutokauppakamarin mukaan Wyethin perikunta todennäköisesti lahjoitti taulun kirjan julkaisijalle.