Suomalaisten matkailu kasvoi reilusti – lähes miljoona ulkomaanmatkaa heinäkuussa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisten matkailuinto kasvoi heinäkuussa. Tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan Suomesta tehtiin heinäkuussa ulkomaille noin 980 000 matkaa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Ulkomaanmatkojen määrä kasvoi tämän vuoden heinäkuussa. Vuoden 2022 heinäkuussa Suomesta tehtiin ulkomaamatkoja yhteensä noin 900 000 kappaletta. Luvussa jäätiin tosin vielä jälkeen koronapandemiaa edeltävistä ajoista, sillä esimerkiksi vuoden 2019 heinäkuussa suomalaiset tekivät yli 1,1 miljoonaa ulkomaamatkaa.

Tilastokeskus jakoi tietoa myös Suomen lentokenttien matkustajamääristä elokuussa 2023. Suomen lentokenttien kautta lensi yhteensä yli 1,5 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta lensi 1,4 miljoonaa ja muiden kotimaan lentoasemien kautta yhteensä 150 000 matkustajaa.

Suomen lentokentillä oli elokuussa 2023 noin kuusi prosenttia enemmän matkustajia kuin edellisvuoden samana ajanjaksona. Lentoliikenteen matkustajista 86 prosenttia matkusti ulkomaan lennoilla 14 kotimaan lennoilla.