Apulannan Toni ja Sipe suunnittelivat vuoden 2023 Roosa nauhan

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syöpäästiön vuosittaisella Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Torstaina 21. syyskuuta alkavalla ja lokakuun loppuun jatkuvalla keräyksellä tavoitellaan vähintään neljän miljoonan euron pottia Syöpäsäätiölle.

Roosa nauhan tämänvuotisena teemana ovat lasten syövät, joihin sairastuu vuosittain noin 160 lasta Suomessa. Tuoreimman rintanauhan ja rannekkeen ovat suunnitelleet Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

– Omasta lähipiiristäni on mennyt ihmisiä syövälle. Syöpä-sanalla on aika pelottava ja toivoton kaiku. Liian moni tapaus on johtanut siihen ikävimpään lopputulokseen. Lapsen syöpä koskettaa, ollaan elämän perustavanlaatuisten asioiden äärellä, Wirtanen kertoo tiedotteessa.

– Lapsen syöpä tuntuu yksinkertaisesti väärältä. Roosa nauha -keräys voi olla ratkaiseva elementti, joka kääntää tilanteen voiton puolelle. Halusimme suunnittelemaamme Roosa nauhaan mukaan pienen niitin, joka merkitsee viimeistä niittiä syövälle, Santapukki toteaa.

Lahjoittajat mahdollistavat Syöpäsäätiön pitkäjänteisen tuen suomalaiselle syöpätutkimukselle. Vuodesta 2003 lähtien toteutetulla Roosa nauha -keräyksellä tuetaan  lisäksi myös sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavaa maksutonta neuvontapalvelua.

Syöpätutkimusta voi tukea ostamalla Roosa nauhoja, rannekkeita ja kampanjatuotteita sekä lahjoittamalla rahaa keräykseen. Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 6. lokakuuta. Lisäksi MTV3-kanavalla nähdään sunnuntaina 29. lokakuuta Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -livelähetys.