Raide-Jokeri-pikaratikan liikennöinnin alkamispäivä paljastui

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välinen pikaratikkarata valmistui kesällä. Liikennöinti Raide-Jokerin linjalla alkaa lauantaina 21. lokakuuta, Helsingin seudun liikenne tiedotti.

Uuden pikaraitiotien varrella on 34 pysäkkiä. Yhteensä 25 kilometrin mittainen rata tuo raitiovaunut kokonaan uusille alueille. Linja yhdistää Itäkeskuksen, Aalto-Yliopiston ja Keilaniemen metroasemat sekä Oulunkylän, Huopalahden ja Leppävaaran rautatieasemat.

Pikaratikka korvaa runkobussilinjan 550. Bussi ja pikaraitiolinja 16 ajavat kuitenkin jonkin akaa päällekkäistä liikennettä ennen linjan 550 liikenteen päättymistä vuoden loppuun mennessä. Pysäkeillä ja vaunuissa tehdään vielä ennen liikennöinnin alkamista viimeistelytöitä.

Raide-Jokerin liikennöinnin oli alun perin määrä alkaa kesällä 2024. Rakennustyöt kuitenkin valmistuivat etuajassa. Ennakoitua nopeamman valmistumisen vuoksi kaikki vaunut eivät ole vielä valmistuneet, joten liikennöinti aloitetaan harvemmalla vuorovälillä kuin lopullisessa tilanteessa.