IL: Salama iski Finnairin Osloon matkalla olleeseen koneeseen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Finnairin lennolla Helsingistä Osloon koettiin keskiviikkona pelottava tilanne. Aamukahdeksan aikoihin lähteneeseen koneeseen iski kesken matkan salama. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Koneessa ollut matkustaja kertoi IL:lle salaman iskeneen koneeseen noin 15 minuuttia ennen laskeutumista. Salamasta syntyi voimakas pamauksen ääni, jota matkustajat säikähtivät. Oslossa oli tapahtumahetkellä huono sää, ja lennolla kerrotaan olleen salamaniskun jälkeen myös turbulenssia.

Kone pääsi lopulta laskeutumaan turvallisesti Osloon. Paluulento AY912 kuitenkin peruttiin. Finnairin viestintäpäällikkö Kaisa Tikkasen mukaan kone tarvitsi lisätarkastuksia. Finnairin matkustajat reititettiin muille lennoille.

Lentokoneet on Tikkasen mukaan suunniteltu kestämään salamaniskuja. Hän kertoi salamoiden iskevän Finnairin kokoisessa lentoyhtissä koneisiin kymmeniä kertoja vuodessa.