Elokuvista tuttu ikoninen puu tuhoutui – teinipoika pidätettiin tuhotyöstä epäiltynä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian tunnetuimpiin maamerkkeihin kuulunut Sycamore Gap -vuorivaahterapuu on joutunut ilkivallan kohteeksi. Hadrianuksen vallin vierellä Northumberlandin luonnonpuistossa lähes 300 vuoden ajan seissyt puu kaadettiin torstaina. Tapauksesta uutisoi muun muassa The Guardian.

Poliisi on pidättänyt 16-vuotiaan pojan puun kaatamisesta epäiltynä. Tapausta tutkitaan tahallisena tekona. Poliisin ja puistonvartijoiden mukaan puu tuhottiin moottorisahalla, ja jäljistä päätellen tekijä tiesi tasan tarkkaan mitä hän oli tekemässä.

Sycamore Gap -puu on kuuluisa muun muassa Kevin Costnerin tähdittämässä Robin Hood – varkaiden ruhtinas -elokuvasta sekä lukuisista tv-sarjoista. Vuorivaahteraa on kuvailtu myös yhdeksi Iso-Britannian valokuvatuimmista puista. Ilkivallantyö on järkyttänyt paikallisia asukkaita, sillä Sycamore Gap oli alueella rakastettu maamerkki.