Suomalaisten kahvin kulutus laskussa: ”Keitetään pienempiä määriä”

Ruoka · Tim Isokivi

Kahvin ystävien on syytä merkata 1. lokakuuta kalenteriin, sillä tuolloin vietetään kansainvälistä kahvipäivää. Suomi tunnetaan yhtenä kahvinkulutuksen kärkimaista. Keittiötarvikkeita valmistavan Fredmanin mukaan kahvin kulutuksessa on kuitenkin parin vuoden aikana ollut hieman laskua.

Vuonna 2021 suomalaiset nauttivat Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen mukaan keskimäärin 9,4 kiloa per henkilö. Vuonna 2022 määrä laski 8,9 kiloon.

– Näinä maailman aikoina ihmiset ovat tarkempia monissa asioissa. Tämä näkyy myös kahvin kulutuksessa. Aikaisemmin kahvia saatettiin keittää reilummalla otteella koko pannullinen. Nyt sitä keitetään pienempiä määriä, kertoo Fredmanin liiketoimintajohtaja Peter Nyman yhtiön tiedotteessa.

Fredmanin mukaan kahvin kulutuksen vähentyminen ei kuitenkaan ole näkynyt suodatinpussien menekissä. Suodatinpusseja käytetään Suomessa vuosittain arviolta yli kaksi miljardia kappaletta.

– Kahvia juodaan päivän aikana yhtä usein kuin ennenkin, mutta tarkemmalla mitalla. Sen voi todeta suodatinpussien menekin kautta, joka ei ole laskenut, vaikka kahvin kulutus hieman onkin notkahtanut, Nyman kertoo.