Finnairin rahtiterminaali tyhjennettiin – trukki oli syttynyt tuleen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lokakuun ensimmäinen täysi viikko alkoi Helsinki-Vantaan lentokentällä hälyttävissä merkeissä. Finnairin rahtiterminaali jouduttiin tyhjentämään väliaikaisesti palon vuoksi. Tapauksesta uutisoi muun muassa Ilta-Sanomat.

Finnairin rahtiterminaalissa rahdin siirtämiseen tarkoitettu trukki oli syttynyt palamaan maanantaiaamuna. Ihmiset evakuoitiin nopeasti ulos rakennuksesta. Paikalle hälytetty pelastuslaitos onnistui sammuttamaan palon nopeasti.

Rakennuksessa suoritettiin palon sammuttamisen jälkeen savutuuletus. Tapaus ei pelastuslaitoksen mukaan aiheuttanut henkilövahinkoja, eikä sillä ollut akuuttia vaikutusta lentoliikenteeseen. Pelastuslaitos sai hälytyksen Turbiinikujalla sijaitsevaan rahtiterminaaliin vähän kello yhdeksän jälkeen.