Heinolan uimahallista löytyi antibiootille vastustuskykyinen bakteeri – koko allasosasto desinfioidaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Heinolan uimahallin allasosasto on suljettu ainakin tämän viikon perjantaihin, eli 6. lokakuuta asti, isosta altaasta löytyneen pseudomonas aeruginosa bakteerin vuoksi. Pseudomonas aeruginosa on tulehduksia aiheuttava bakteeri.

– Allastilojen vedet käsitellään ja pinnat tehopuhdistetaan. Uudet vesinäytteet otetaan tämän viikon alussa ja niiden tulokset käsitellään loppuviikosta. Uimahallin aukeamisesta tiedotetaan, kun näytetulokset ovat selvillä, Heinolan liikuntapalveluista kerrotaan.

Heinolan uimahallin alakerran tilat, eli kuntosali ja peilisali ovat normaalisti käytössä. THL:n mukaan Pseudomonas-bakteerit ovat luonnostaan resistenttejä useille antibiooteille ja hankkivat usein ympäristöstään uusia antibioottiresistenssitekijöitä. Ne voivat helposti muuttua resistenteiksi antibioottihoitojen aikana. Pseudomonas-suvun bakteerit, erityisesti P. aeruginosa, aiheuttavat infektioita yleensä vain huonokuntoisille potilaille.