Valvontaisku Oulun takseihin – yli neljäsosalla puutteita

Matkailu · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteisessä taksiliiken-teen valvontaiskua havaittiin useita puutteita. Valvontaisku toteutettiin perjantaina 29. syyskuuta.

Valvontaiskussa tarkastettiin 74 taksia, joista yhteensä 19:ssä oli huomautettavaa. Poliisi kirjoitti valvonnan aikana yhteensä 16 liikennevirhemaksua ja yhden kirjallisen huomautuksen. Yleisin liikennevirhemaksun syy oli luvanhaltijan nimen ja yhteystiedon nähtävillä pitämisen laiminlyöminen.

Liikennevirhemaksu määrättiin myös niille kahdelle, joista puuttui liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta. Yhteisvalvonta on tehokas tapa valvoa taksiliikennettä. Yhdellä pysäytyksellä jokainen mukana oleva viranomainen tarkastaa samanaikaisesti omaan toimivaltaansa kuuluvia asioita.

– Poliisin ja ennen kaikkea liikenneturvallisuuden näkökulmasta asiat olivat pääosin kunnossa. Vuosi sitten suoritettuun valvontaiskuun verrattuna varsinkin taksien hintatietojen esittäminen oli kehittynyt myönteiseen suuntaan, Oulun poliisilaitokselta kerrotaan.