Juice Leskisen Räkä ja Roiskis -lastenkirjoista elokuva – traileri julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juice Leskinen tunnettiin parhaiten muusikkona, mutta hän teki elämänsä aikana myös toisenlaisia aluevaltauksia. Leskinen muun muassa kirjoitti kolme Räkä ja Roiskis -lastenkirjaa. Nyt kirjojen pohjalta on tulossa elokuva.

Hugo Komaron näyttelemä Räkä ja Urho Kuokkasen näyttelemä Roiskis ovat talvilomalle mummolaan Suuveden pikkukaupunkiin matkustavia veljeksiä. Kaupungissa tapahtuu kummia, sillä esimerkiksi reiät katoilevat mystisesti. Jäljet vaikuttavat johtavan Pekka Strangin näyttelemään hammaslääkäri Migrén Junioriin.

Elokuvan rooleissa nähdään myös muun muassa Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnisma. Elokuvan on ohjannut Teemu Nikki, ja sen käsikirjoituksesta vastaavat Nikki sekä Ilja Rautsi. Ensi-iltaan 19. tammikuuta 2024 saapuvasta elokuvasta saadaan esimakua tuoreessa trailerissa.

– Ihanaa, että saimme tehdä Juicen fantastisista kirjoista meidän näköisemme leffan. Enpä usko, että minkään ikäinen katsoja tulee tähän ilotulitukseen pettymään, kuvaili tuottaja Jani Pösö tiedotteessa.