Huumekauppias soitti hädissään poliisille: ”Varas vei minulta kympin”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Rikolliset vihaavat poliisia yleensä siihen saakka, kunnes he kaipaavat itse heidän apuaan. Sitten he valittavat, kun poliisi ei tee tarpeeksi töitä selvittääkseen heidän tapaustaan, vaikka he itse ovat juuri niitä henkilöitä, jotka vievät eniten viranomaisten resursseja. Kerromme esimerkin Yhdysvalloista.

Kuten tiedetty, lain toisella puolella kulkeva ihmisaines ei edusta maailman viisainta kärkeä. Floridan Tampa Bayssa huumekauppaa tekevä 33-vuotias Eric Thomas on soittanut poliisille, koska varas oli vienyt häneltä kymmenen dollarin setelin kesken huumausainekaupan. Thomas oli myymässä marihuanaa, kun varas vei rahat, The Smoking Gun uutisoi.

Thomasilla oli käsissään 11 pussillista pilveä poliisin mennessä paikalle pidätystodistuksen mukaan. Floridassa marihuanan hallussapito myyntitarkoituksessa on edelleen laitonta. Poliisin suorittamassa etsinnässä löydettiin lisäksi kaksi pussia kokaiinia. Hän sai syytteen kahdesta huumausainerikoksesta ja hänet määrättiin lääninvankilaan. Varasta ei ilmeisesti saatu kiinni.