Jopa 33 metrin pituinen rekka alkaa kulkea Suomen teillä – painaa kymmeniä tonneja

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen teillä voi pian nähdä epätavallisen pitkän ajoneuvoyhdistelmän. DB Schenker aloittaa liikennöinnin Suomen ensimmäisellä täyssähköisellä High Capasity Transport eli HCT-yhdistelmällä. HTC-yhdistelmän koko pituus on hurjat 33 metriä. Sen suurin sallittu massa tieliikenteessä on 68 tonnia.

Täyssähköisestä Volvo FH Electric -vetoautosta ja kahdesta puoliperävaunusta koostuva yhdistelmä liikennöi Vantaan ja Lempäälän välisessä runkoliikenteessä. Tiedotteen mukaan kaluston lataukseen tarvittava energia saadaan talvea lukuunottamatta DB Schenkerin kiinteistöjen omista aurinkovoimaloista. Sitä täydennetään tarvittaessa tuulisähköllä.

Viinikkalan terminaaliin rakennettua, kokonaisteholtaan noin 1 000 kilowatin sähkölatausjärkestelmää kuvaillaan Suomen logistiikka-alalla poikkeukselliseksi. Auto on varustettu muun muassa kuudella akulla ja erilaisilla turvavarusteilla. Ilta- ja yöaikaan liikennöivän runkolinjan lisäksi yhdistelmää hyödynnetään Lempäälän ja Hämeenlinnan välisiin, aamupäivällä ajettaviin nouto- ja jakelulkujetuksiin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.