Metsähallitukselta tärkeä muistutus vaeltajille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metsähallitus muistuttaa tiedotteessaan kesäretkeilysesongin olevan jo ohi. Luontopalvelujen asiakaspalvelun tietoon tulee säännöllisesti tapauksia, joissa retkeilijät ovat joutuneet maastossa talvisen sään yllättämiksi.

Metsähallituksen mukaan kesämatkuupussit ja joenylitykset kannattaa jo unohtaa. Retkelle kannattaa varustautua jo lämpimin vaattein sekä pimeässä suunnistamista helpottavalla paperisella kartalla ja taskulampulla. Jokien ylitykset voivat olla Urho Kekkosen kansallispuistossa tähän aikaan vuodesta jo vaarallisia.

– Kun on paljon pakkasta yöllä, joen pohja voi jäätyä. Pakkasen seurauksena virtaavan veden pohjalla voi olla peilijää. Ylittäjä voi helposti liukastua, kaatua veteen ja kastua keskellä erämaata, kertoo tiedotteessa Metsähallituksen Luontpalveluiden asiakaspalvelupäällikkö Tarja Tuovinen.

Hetta-Pallas-vaellusreitillä on jo ollut tänä syksynä runsaastikin lunta. Oikealla varustuksella retki voi olla hyvällä tavalla ikimuistoinen loka-marraskuussa ruskasesongin aikaan. Kansallispuistot ovat hyvä paikka ihastella taivaankannen ilmiöitä.

– Esimerkiksi Pyhä-Luoston kansallispuistossa Ukko-Luoston maisematupa on nyt oivallinen paikka revontulien katseluun, vinkkaa asiakaspalvelupäällikkö Katja Heikkinen Metsähallituksen Luontopalveluista.