Martti Ahtisaaren valtiolliset hautajaiset järjestetään Martin päivänä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maanantaina 86-vuotiaana menehtyneelle presidentti Martti Ahtisaarelle järjestetään valtiolliset hautajaiset. Hautajaiset järjestetään Martin päivänä perjantaina 10. marraskuuta Helsingissä. Asiasta tiedotti Valtioneuvoston kanslia.

Presidentti Ahtisaari haudataan Hietaniemen hautausmaalle alueelle, jossa sijaitsevat myös Urho Kekkosen, Mauno Koiviston ja Risto Rydin haudat. Hautajaispäivä on yleinen suruliputuspäivä koko maassa. Ahtisaaren siunaustilaisuus pidetään Helsingin tuomiokirkossa kello 13.

Valtiollisten hautajaisten järjestämisestä päätettiin Valtioneuvoston yleisistunnossa keskiviikkona. Istunnon aluksi valtioneuvoston jäsenet pitivät hiljaisen hetken vuosina 1994-2000 virassa toimineen presidentin muistolle. Hautajaiset esitetään suorana lähetyksenä Yle TV1 -kanavalla, Yle Areenassa ja Radio Suomessa.