Jäämereltä hyytävää ilmaa Suomeen – loppuviikolle jopa 20 asteen pakkasia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Loppuviikolle on odotettavissa kylmää kyytiä. Suomeen levittäytyy kylmää ilmaa Jäämeren suunnalta. Pohjoisessa tiedossa voi olla koviakin pakkasia. Torstain vastaisena yönä Lapissa voi olla Forecan meteorologi Joanna Rinteen mukaan pakkasta yli 15 astetta.

Torstaina päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosassakin vain 0-4 astetta, ja Lapissa on päivälläkin pakkasta 1-8 astetta. Korkeapaine vahvistuu perjantain ja lauantain aikana, minkä seurauksena ilma kylmenee entisestään. Perjantain ja lauantain päivälämpötilat vaihtelevat ovat maan etelä- ja keskiosassa nollasta muutamaan plusasteeseen.

– Sää on laajalti aurinkoista ja poutaista, öisin koko maassa on pakkasta. Lapissa pakkanen saattaa kiristyä paikallisesti jopa tämän syyskauden toistaiseksi kylmimpiin lukemiin. Viikonloppuna Lapissa voi olla pakkasta paikoin jopa yli 20 astetta, kertoo Rinne Forecan sivuilla.

Lapissa ollaan enimmäkseen pakkasen puolella. Korkeapaineen ennustetaan heikentyvän ensi viikon lähestyessä. Sää on näillä näkymin lauhtumassa, mutta muuttumassa myös pilvisemmäksi, saiteisemmaksi ja vaihtelevaksi.