Aira Samulinin kuolinsyy selvisi – Seiskan mukaan ei ollutkaan flunssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suosittu suomalainen tanssin ammattilainen ja viihdetähti Aira Samulin menehtyi Meilahden sairaalassa 23. lokakuuta. Kuolinsyy oli aivoverenvuoto. Sunnuntaina mediaan kerrottiin, että 96-vuotias Samulin jätti Tanssii tähtien kanssa -lähetyksen väliin flunssan vuoksi. Tämän ajateltiin myös liittyneen kuolemaan.

Seiska kertoo, että perhe löysi Aira Samulinin kotoaan tajuttomana ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Vaikea aivoverenvuoto johti kuolemaan. Vaikka Samulin oli iäkäs, voidaan kuolemaa pitää yllättävänä, koska hän esiintyi hyvävointisena viikkoa aiemmin.

Vuonna 1927 syntynyt Aira Samulin teki poikkeuksellisen pitkän ja näkyvän uran julkisuudessa, ja hänet muistetaan erityisesti iloisesta luonteesta, naurusta ja tanssimisesta. Hän teki vuosikymmeniä uraa tanssikoululla ja ehti kaiken muun aktiivisuuden ohella toimia myös kuntapolitiikassa Espoossa ja Helsingissä. Hän oli aktiivinen julkisuudessa aivan loppuun saakka. Samulin sai urallaan monia palkintoja ja kunnianosoituksia. Hänet tunnettiin myös kotona asumisen puolestapuhujana.