Applen iPodit ovat nyt arvokkaita vintage-tuotteita – myydään sadoilla euroilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen iPod-musiikkisoittimien suosio hiipui nykyisten älypuhelimien yleistymisen myötä. Nyt 2000-luvun alun musiikkisoittimet ovat kuitenkin tehneet uutta tulemista vintage-tuotteina. Vaate- ja sisustustuotteisiin erikoistunut yhdysvaltalainen Urban Outfitters on alkanut myymään kunnostettuja klassisia iPhone-soittimia.

Myynnissä on useamman sukupolven soittimia. Gizmodo-sivuston mukaan yhtiö toi iPodit valikoimiinsa yhteistyössä elektroniikan entisöintiin ja myyntiin erikoistuneen Retrospekt-yrityksen kanssa. Vaikka kyse on vanhasta teknologiasta, voi kunnostetuista iPodeista joutua maksamaan isojakin summia.

Esimerkiksi iPod Mini -soittimia on myyty 199 dollarin hintaan, vaikka niiden suositushinta oli 9to5Mac-sivuston mukaan 99 dollaria ilmestymisvuonna 2005. Neljännen ja viidennen sukupolven iPod-soittimia on myyty 349,99 dollarin eli noin 330 euron hintaan. Korkeista hinnoista huolimatta kauppa vaikuttaa käyneen hyvin. Urban Outfittersin valikoimiin tuotu erä iPod-soittimia on nimittäin myyty jo loppuun.