Isoäiti ja lapsi pelastettiin kaivosta Huittisissa – kansi oli pettänyt

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pelastuslaitos sai perjantaina päivällä tehtävän Huittisissa. Isoäiti ja hänen 10-vuotias lapsenlapsensa olivat pudonneet vesikaivoon omakotitalon pihalla hieman ennen kello 11.30. Tapauksesta uutisoi muun muassa Satakunnan kansa.

Onnettomuus tapahtui, kun kaivon osittain puinen kansi oli pettänyt isoäidin ja lapsenlapsen alla. He putosivat useiden metrien pituisen matkan kaivon pohjalle. Pohjalla oli runsaasti vettä, mutta isoäiti kykeni pitämään molempien päät pinnan yläpuolella pitelemällä kiinni rakenteista.

Isoäiti kykeni soittamaan kaivosta hätänumeroon, sillä puhelin oli säilynyt ehjänä. Puhelimen toimiminen oli todellinen onnenpotku. MTV Uutisten mukaan avunhuudot eivät nimittäin kantautuneet naapurustoon kaivon eristävyyden vuoksi.

Pelastuslaitos saapui lopulta nopeasti paikalle. Pudonneet nostettiin ylös kaivon syvyydestä tilanteen vaarallisuuteen nähden hyväkuntoisina. Päivystävän palomestarin Jari Einon mukaan kaksikko oli kärsinyt vain kylmettymisestä ja pienistä nirhaumista käsissään.