Kalastajalle huikea saalis – kukaan ei uskoisi ilman kuvaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen kalastaja on onnistunut nappaamaan hauen, jollaisia Suomen vesistöissä tuskinesiintyy. Art Westonin vieheeseen Texasissa tarttunut alligaattoriluuhauki painoi lähes 130 kiloa.

Kentuckyn osavaltiosta kotoisin oleva Weston oli Texasissa yli viikon kestäneellä kalastusreissulla. Lake Sam Rayburnilla kalastaessaan hän tunsi jonkin valtavan tarttuvan syöttiinsä. Alligaattoriluuhauki oli 254 senttiä pitkä, ympärysmitaltaan 122-senttinen ja 128,3 kilon painoinen.

Otettuaan saaliistaan todistusaineistot talteen Weston vapautti hauen takaisin järveen. UPI-uutissivuston mukaan kyseessä oli maailman painavin 2,7 kilon testisiimalla kalastettu makean veden kala. Weston arvioi, että järvessä edelleen lymyilevä valtava hauki saattoi olla jopa yli 100-vuotias.